INFOWEEK wonen in Zuid-Spanje

Wil jij prachtig wonen in Zuid-Spanje? Ben jij opzoek naar een eigendom in het warme Spanje? Kom dan naar onze infoweek van 20 tot en met 25 februari. Hoe neem ik hieraan deel? Schrijf u in op door ons te bellen of ons een mail te sturen.

Vijf trends: zo gaan we wonen in 2018 (volgens vastgoedexperts)

Vastgoed kopen in 2018? De kans is groot dat het qua oppervlakte al vlug tien procent kleiner zal zijn dan vorig jaar, dat het pand pal naast het water gelegen is, én dat het verwarmd zal worden via geothermie en niet meer met fossiele brandstoffen.

Wordt uw verkoop ook een succesverhaal?

Immo KWP is steeds op zoek naar nieuwe panden om te verkopen en verhuren.
Contacteer ons vrijblijvend voor informatie en advies.

Contact

6 redenen waarom je niet moet wachten tot de lente om je woning te verkopen

De lente is naar verluid de beste periode om je woning te koop te zetten. Veel gezinnen zoeken dan een nieuwe woning, om er voor het begin van het nieuwe schooljaar in te trekken.

Stoep niet sneeuwvrij? Dan riskeert u fikse boete

“Werk mee aan de veiligheid van de voetgangers en hou uw voetpad sneeuwvrij.” Die waarschuwing staat te lezen op de websites van meerdere lokale politie- en gemeentediensten.

Bescheiden woning kopen geen garantie op lage belasting

Wie een woning koopt met een kadastraal inkomen van hoogstens 745 euro betaalt mogelijk toch 10 in plaats van 5 procent registratierechten. Dat kan gebeuren wanneer verbouwingen niet correct werden aangegeven.

Hogere kapitaalbuffers banken moeten huizenmarkt afkoelen

Huizen waren nog nooit zo duur, gezinnen hadden nog nooit zo veel schulden. Moeten we ons daarover zorgen maken? Vijf vragen, vijf antwoorden De Nationale Bank maakt zich zorgen. Huizen waren nooit zo duur, gezinnen hadden nooit zo veel schulden.

Is uw bouwgrond plots beschermd bos? Ontdek het hier.

Zo’n 1.630 hectare bouwgrond in woongebied komt in aanmerking om beschermd bos te worden.

Blijf uit vizier van fiscus als u vastgoed verkoopt met winst

Tot eind dit jaar gaat de fiscus nadrukkelijk controleren of particulieren die vastgoed verkopen met winst, dat wel correct aangeven in hun belastingaangifte. Hoe moet u die meerwaarde aangeven? En hoe gepeperd is de belastingfactuur?

Belgische woningprijzen blijven maar stijgen

De woningprijzen stegen in België niet zo hard als gemiddeld in Europa, maar blijft wel waardevast. © ANP XTRA

De voordelen van een openhuizendag

Als je je ideale woning zoekt, dan bezoek je wellicht een openhuizendag in je zoektocht ernaar. Je komt er in aanraking met andere potentiële kopers (je concurrenten, dus) en je kan de woning in detail bekijken.

Waarom ook jij tegen 2020 rookmelders in huis moet halen

Woon je in Vlaanderen? Dan moet je tegen 2020 op elke verdieping van je huis of appartement een rookmelder hangen.

Huurcontract registreren allesbehalve bijkomstig

De verplichting om contracten voor woninghuur te registreren bestaat tien jaar. Vaak wordt die verplichting gezien als pure administratieve pesterij. Maar dat is ze allesbehalve.

Kan je zeker kopen als je de vraagprijs biedt?

Als je de vraagprijs die wordt vermeld op de website van een makelaar biedt, ben je dan zeker dat je het huis of appartement ook effectief kan kopen?