De voordelen van een openhuizendag

Als je je ideale woning zoekt, dan bezoek je wellicht een openhuizendag in je zoektocht ernaar. Je komt er in aanraking met andere potentiële kopers (je concurrenten, dus) en je kan de woning in detail bekijken.

29 March 2017

news-image

Maar is een bezoekje aan een openhuizendag wel een goed idee? En kan je niet beter een afspraak plannen met de verkoper? We zetten hier de voor- en nadelen naast elkaar.

Wat zijn de voordelen?

1. Feestje!
Openhuizendagen lijken op cocktailfeestjes. Je knabbelt er op chips en nootjes met een glas wijn of cava in de hand. Gratis eten en drank, en een aangename sfeer. Let er wel op dat je niet overmatig drinkt. Je zou niet de eerste zijn die in een dronken bui een bod doet en er achteraf spijt van heeft.

2. Meer informatie
Op zo’n dag zijn er verschillende mensen aanwezig. Je hoort de vragen en opmerkingen van je concurrenten. Dingen waar je misschien zelf nog niet aan dacht. Op die manier krijg je heel wat extra informatie en een beter beeld van de pro’s en con’s van de woning.

3. Zoals gaan shoppen
Als je gaat shoppen in een winkelstraat, kijk je eerst naar de etalages. Als een etalage je overtuigt, stap je de winkel binnen. Hetzelfde kan je doen met open huizen dagen. Als je nog niet weet in welke buurt je wil wonen, kan je verschillende huizen bezoeken in verschillende buurten.